Hrvatski centar za razminiranje dobio vrijednu donaciju

MEĐUNARODNI fond za razminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF) i Državna geodetska uprava RH potpisali su u ponedjeljak ugovor o donaciji u vijednosti od 200.000 eura kojim Europska komisija putem ITFa daruje Hrvatskoj 250 listova digitalnog ortofota (fotokarata najnaprednije tehnologije), priopćio je Hrvatski centar za razminiranje.

Kako se navodi u priopćenju, digitalni ortofoto u mjerilu 1:5.000 koristit će se prvenstveno u Hrvatskom centru za razminiranje kao tehnički najkvalitetnije rješenje kartografskih procesa i kreiranja geoinformacijskog sustava prilikom planiranja, proučavanja i analiziranja poslova razminiranja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta će se donacija realizirati zahvaljujući projektu Europske komisije "Geographic Information System for Mine Action in South-East Europe", stoji u priopćenju.

Za izvoditelje radova je na međunarodnom javnom nadmetanju izabrana hrvatska tvrtka "Geofoto d.o.o." koja je u suradnji sa Zavodom za fotogrametriju d.d. uspješno i kvalitetno izvršila sve radove. Potpisivanju ugovora su osim potpisnika Željka Bačića, ravnatelja Državne geodetske uprave RH i Jerneja Cimperšeka, direktora ITF-a prisustvovali i Oto Jungwirth, ravnatelj HCR-a te Zvonko Biljecki, predsjednik Uprave tvrtke "Geofoto d.o.o.", navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara