Hrvatski državljanin uhićen u Švedskoj zbog sudjelovanja u otmici

HRVATSKI državljanin priznao je da je u siječnju sudjelovao u otmici bogatog poslovnog čovjeka u Švedskoj te je protiv njega podignuta optužnica i smješten je u istražni zatvor, rekao je njegov odvjetnik Claes Oestlund za agenciju France presse.

Švedska policija zbog tijeka istrage nije objavila ime uhićenika, ali su hrvatski diplomatski izvor u Stockholmu potvrdili cijeli slučaj, a neslužbeno se doznaje da se radi o 43-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka.

"Moj klijent priznao je krivicu zbog otmice Fabiana Bengtssona 17. siječnja" u Goeteborgu te je protiv njega podignuta optužnica zbog otmice i ucjene, kazao je Oestlund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bengtsson (32) direktor je multimedijske švedske grupacije Siba. Otmičar ili više njih oslobodili su ga živog i zdravog 3. veljače, bez isplate ikakve otkupnine, izvijestila je u nedjelju švedska policija, a objavio AFP.

Glavni osumnjičenik, hrvatski državljanin koji dobro vlada švedskim i dugi niz godina živi u toj zemlji, uhićen je zahvaljujući informacijama dobivenim od otetog Bengtsssona, rekao je za tu novinsku agenciju njegov branitelj Oestlund.

"Novac je bio jedini motiv. Moj klijent je to i priznao. No ne mogu vam reći ništa o eventualnom postojanju ortaka", rekao je odvjetnik.

Istražitelji iz Geoteborga ovaj će tjedan otputovati u Beč gdje je, prema pisanju medija, zbog prijevare uhićen još jedan muškarac, vjerojatno povezan s istim slučajem.

Fabian Bengtsson nestao je u trenutku kada je išao na posao u obiteljsku tvrtku Sibu koju je utemeljio njegov djed. Tvrtka danas ima godišnji prihod u iznosu od 3,5 milijuna švedskih kruna ili 387 milijuna eura. Bengtssonovo privatno bogatstvo procjenjuje se na 1,7 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara