Hrvatski iseljenici skupljaju novac za oglas podrške Gotovini u NY Timesu

Hrvatski iseljenici skupljaju novac za oglas podrške Gotovini u NY Timesu

Foto: Croatians United International

HRVATSKI iseljenici u SAD-u pokrenuli su akciju kojoj je cilj skupiti 60.000 dolara i taj novac iskoristiti da zakupe oglas preko cijele stranice New York Timesa. Oglasom žele poručiti: "Samoobrana nije ratni zločin".

Radi se o projektu podrške za Antu Gotovinu i Mladena Markača, koji se širi preko Facebooka. Skupina iseljenika na PayPalu je otvorila račun preko kojeg im je moguće donirati sredstva. Međutim, ukoliko se odlučite na donaciju, imajte na umu da je akcija krajnje netransparentna i da bi se lako moglo raditi o prevari, s obzirom da nema garancije na što će novac koji se dobrovoljno daje biti potrošen.

Tekst oglasa koji skupina koja se naziva Croatians United International želi zakupiti u NY Timesu prenosimo u cijelosti:

"Kao građani međunarodne zajednice, kategorički odbijamo presudu Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu koji je hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača proglasio krivima za ratne zločine i osudio ih na 24 i 18 godina u zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujemo da se ICTY distancirao od vrijednosti na kojima je utemeljeno međunarodno pravo i postupao u skladu s interesima politike, ignorirajući dvije i pol godine dokaza.

Naša temeljna kritika jest da su Ujedinjeni narodi bili nadležno tijelo na tlu i sila između dvije strane. Sada su Ujedinjeni narodi sila koja pokreće sud. U demokratskom sustavu, tužitelji, sudac i porota ne mogu biti ista skupina, kao što se dogodilo u Gotovininom slučaju.

Prilikom oslobođenja okupiranog hrvatskog teritorija, hrvatske oružane snage ponašale su se u skladu s nadležnošću suvremene, suverene, međunarodno priznate države.

Zahtijevamo da SAD i članovi UN-a stvore politiku koja će poništiti presude protiv Gotovine, Markača i hrvatskog naroda.

- Croatians United International, New York, Toronto, Los Angeles, Melbourne, San Jose, Cleveland, Sydney, Vancouver, Munich, Berlin, Zurich, Vienna".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara