Hrvatski nakladnici na sajmu knjiga u Sarajevu

Novija hrvatska izdavačka produkcija, 150 nakladnka s oko 1200 naslova predstavit će se na Sajmu knjiga i učila u Sarajevu, koji će se održati od 22. do 27. travnja.

Uz nakladnike iz Zajednice nakladnika i knjižara, izvan hrvatskog štanda, izlagat će još 12 članova Zajednice te osam neovisnih nakladnika, rekao je predsjednik Zajednice Zdenko Ljevak na današnjoj konferenciji za novinare.

Ocijenivši da se velik broj najznačajnijih hrvatskih nakladnika tih dana seli u Sarajevo, Ljevak je rekao da očekuje da mnogi od njih ostvare i gospodarsku suradnju.

To je prvi put da Hrvatska organizirano gostuje na sarajevskom sajmu knjiga, jer su dosad takvi sajmovi bili samo privatne inicijative, rekao je. Uz hrvatske nakladnike, koji će u Skenderiji izlagati na više od 110 četvornih metara, na Sajmu gostuju Srbija, Crna Gora, Bugarska, Mađarska, Austrija.

Ministarsvo kulture podupire nastup hrvatskih nakladnika sa 140 tisuća kuna, rekao je Ljevak.

Izložbu hrvatskih knjiga i hrvatski štand otvorit će 23. travnja ministar kulture Antun Vujić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan kasnije predstavnici hrvatske i bosansko-hercegovačke Zajednice nakladnika i knjižara sudjelovat će na okruglom stolu "Modeli i putevi suradnje".

U petak, 25. travnja, hrvatski književnici Julijana Matanović, Krešimir Bagić i Edo Popović govorit će na tribini "Književne kulture i njihovi jezici u zajedničkoj Europi".

Srećko Lipovčan, voditelj programa, napomenuo je da će izložba obuhvatiti sve žanrove i izdavačke djelatnosti, od džepnih knjiga do enciklopedija.

Očekuje da će najveće zanimanje pobuditi stručna literatura, kao što je to bilo u Beogradu prošle godine.

Izložbu novih hrvatskih knjiga na hrvatskom štandu prati izložba "Hrvatski autori u svijetu 1990.-2003." i katalog s cjelovitim programom hrvatskog nastupa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara