Hrvatski novinari u BiH o zabrani uporabe nacionalnih predznaka

UDRUGA hrvatskih novinara u BiH (UHNUBIH) zatražila je u ponedjeljak navečer od Vijeća ministara BiH da ocijeni je li Regulatorna agencija za komunikacije (CRA) nadležna za donošenje odluke o zabrani uporabe nacionalnih predznaka u nazivu javnih radio i televizijskih postaja.

"S obzirom da se radi o pitanjima koja se tiču vitalnih nacionalnih interesa te temeljnih ljudskih i građanskih prava, držimo da je potrebno još jedanput ocijeniti nadležnost CRA za donošenje ovakvog pravila te tražimo Vašu potporu i očitovanje u smislu preporuke CRA za odgodu nametnutih rokova dok se ne sagledaju sve okolnosti", navodi se u zahtjevu Udruge hrvatskih novinara upućenom Vijeću ministara BiH.

Rok za ukidanje nacionalnih naziva medija istekao je 13. prosinca no najveći broj elektroničkih medija u Mostaru nastavio je koristiti predznak hrvatski u svome nazivu. Zbog toga je CRA zaprijetila kako će uskoro početi kažnjavati postaje koje se na pridržavaju uputa tog uređivačkog tijela koje ima ovlasti i ukinuti dozvolu za emitiranje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara