hrvatski plemićki zbor za bolju suradnju s kulturnim ustanovama

Hrvatski plemićki zbor održao je danas u Hrvatskome povijesnom muzeju šestu redovitu sjednicu Velikog vijeća, tj. skupštinu na kojoj je, osim što su primljeni novi članovi, predložena bolja suradnja te udruge s kulturnim ustanovama. L

Ante Rendić-Miočević rekao je nakon Velikog vijeća da je Hrvatski plemićki zbor od osnutka godine 1995. bio za bolje povezivanje kulturnih ustanova s obiteljskim arhivima hrvatskoga plemstva. Zauzeo se za znanstvene projekte koji bi na nov način vrednovali ulogu plemstva u hrvatskoj povijesti. To je potrebno jer je uloga plemstva u Hrvatskoj jedno vrijeme bila podcjenjivana. No, istaknuo je, može se dokazati da je uloga plemstva u Hrvatskoj bila znatno veća i sadržajnija.

S grbovima hrvatskih plemića te s arhivskom i povijesnom građom Hrvatskoga povijesnog muzeja članove hrvatskoga plemstva na današnjem je skupu upoznala Dubravka Peić-Čaldarević, koja se također zauzela za bolju suradnju plemićkih obitelji s Povijesnim muzejom i sličnim ustanovama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj sjednici Velikog vijeća u Hrvatski plemićki zbor primljeno je 17 novih članova, tako da ta udruga sada ima 130 članova iz zemlje i inozemstva.

(Hina) aš mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara