Hrvatski redatelj Jakov Sedlar snima biografski film o Ehudu Baraku

Hrvatski filmski redatelj Jakov Sedlar u Tel Avivu snima dokumentarni film o životu i djelu bivšega izraelskoga premijera Ehuda Baraka pod naslovom ´Barak, životna priča´.

´Osim o vojnoj i političkoj karijeri Ehuda Baraka film će govoriti o mnogim do sada nepoznatim pojedinostima iz života te jedinstvene ličnosti´, izjavio je Sedlar, koji je istodobno redatelj i scenarist filma.

´Susreo sam mnoge zanimljive ljude, ali nikada fascinantniju osobu, iz mnogih razloga. Barak je neobičan čovjek, ima mnoštvo kvaliteta koje nisu uobičajene ni za vojnika ni za političara´, rekao je Sedlar, koji je u tri zadnja dana prošle godine snimio o Baraku četiri i pol sata radnoga materijala za dokumentarac od 55 minuta. Film će biti dovršen do ljeta, a svjetska distribucija očekuje se na jesen.

´U početku veljače u Tel Avivu obavit ću još jedno kratko snimanje, a zatim slijedi montaža´, izjavio je redatelj, koji će se osim snimljenim materijalom za dokumnetarac koristiti i arhivskim materijalom o tom istaknutom izraelskom političaru. Velik dio arhivskoga materijala bit će prvi put javno prikazan, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Biografski film o najodlikovanijem čovjeku u Izraelu Sedlar snima u produkciji izraelske filmske tvrtke ´Filmmind´.

Popratni tekst čitat će poznati američki glumac Martin Sheen.

Hrvatska televizija sinoć je u emisiji ´Brisani prostor´ prikazala jedan vrlo kratak dio snimljena materijala.

Barak je u razgovoru sa Sedlarom, koji je prikazala Hrvatska televizija, obećao posjetiti Hrvatsku, koju je do sada vidio samo iz zrakoplova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara