Hrvatski Sabor: 7. sjednica ne završava danas, radi se do sredine srpnja

Pravu buru nezadovoljstva među oporbom izazvala je danas najava potpredsjednika Hrvatskog sabora Darka Milinovića da Sabor tekuću, 7. sjednicu neće završiti danas, nego ju nastaviti 30. lipnja i potom raditi do ustavnog roka za redovno zasjedanje 15. srpnja.

Podsjetivši da je bilo najavljeno da će se 7. sjednica završiti danas, a nova, 8. sazvati početkom srpnja, oporba je ocijenila da se mijenjanjem plana, zapravo želi izbjeći 'aktualno prijepodne', odnosno zastupničko propitivanje Vlade.

Oporbenim kolegama, Ivan Jarnjak (HDZ) uzvratio je da je u šest mjeseci rada prošlog saborskog saziva održano pet sjednica i pet 'aktualnih prijepodneva', a u mandatu ovog saziva već šest.

Zlatko Tomčić (HSS) nezadovoljan je što Sabor ničim ne pokazuje da je današnji dan, dan kada Hrvatska treba postati kandidat za punopravnu članicu EU - poseban.

Nevjerojatno je da Sabor prešućuje tu činjenicu, da nema potrebu proslaviti je čašom šampanjca, izjavio je Tomčić.

Milinović mu je odgovorio da će povijesnu odluku iz Bruxellesa Sabor obilježiti - ali tek kad se i službeno potvrdi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba je aktualizirala i pitanje zasluga za tu odluku, naglašavajući da se ne smije zaboraviti da je, uz sadašnju i bivšu Vladu, za nju zaslužan i Hrvatski sabor - više prošli, nego sadašnji saziv.

Te je polemike 'presjekao' Jarnjak, primjetivši da zahvalu za taj čin zaslužuju i zastupnici koji su prije 14 godina u Saboru imali hrabrosti izglasovati prve (državotvorne) akte, ljudi koji su nosili pušku i obranili Hrvatsku.

Bilo bi dobro da svima njima budemo zahvalni, rekao je Jarnjak.

Prema Milinovićevoj najavi, Sabor će zasjedati 30. lipnja (tada će glasovati o raspravljenim zakonima), 1., 2., 7., 8., 9., 14. i 15. srpnja.

(Hina) xum/xdm ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara