Hrvatski sabor: Donesen zakon o osnivanju fonda hrvatskih branitelja

HRVATSKI sabor donio je danas zakon koji predviđa osnivanje fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, u koji bi se prenijele dionice koje su braniteljima zakonom osigurane nakon privatizacije poduzeća u državnom portfelju.

Tako bi se po sedam posto dionica nakon privatizacije državnih poduzeća, primjerice od Ine i HT-a koji su već privatizirani, pa do HRT-a, Hrvatskih pošta, Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda, Hrvatskih cesta i drugih poduzeća u državnom vlasništvu, prenijelo u fond.

Fond bi raspolagao tim dionicama u interesu braniteljske populacije, a u cilju poboljšanja njihova materijalnog položaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zakon, koji su saborski zastupnici izglasali u nastavku 37. sjednice, predložili su zastupnici SDP-a i HSS-a, Pavle Kalinić i Stjepan Živković.

Hrvatski sabor donio je i niz zakona iz EU-paketa, među njima i Zakon o zaštiti autorskih i srodnih prava koji u postupku utvrđivanja visine naknade za korištenje autorskih djela uvodi obvezu pregovaranja autorskih i korisničkih udruga.

Zastupnici su izglasali i izmjene Zakona o dobiti i Zakona o dohotku, kojima se predlaže uvođenje poreznih olakšica za istraživanje, razvoj i obrazovanje u području obrtništva i drugim gospodarskim djelatnostima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara