Hrvatski sabor zasjedat će gotovo cijeli ožujak

U srijedu, 1. ožujka, Hrvatski sabor započinje novu, 19. sjednicu koja će trajati do 24. ožujka, najavio je danas novinarima predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Zbog opsežnog dnevnog reda, na kojemu je sada 60-ak točaka, moguće je da će Sabor raditi duže, dakle i nakon 19 sati, te da će skupnu sjednicu umjesto srijedom, započinjati utorkom, izjavio je Šeks.

Činjenicu da će Sabor zasjedati gotovo cijeli ožujak, tumači velikim brojem zakona preostalih sa prošle, 18. sjednice.

Radi maratonskih rasprava, neraspravljeno je ostalo 40-ak točaka, rekao je Šeks, ističući kako se ustalila praksa da se o bilo kojoj temi vode maratonske rasprave.

Razloge za to vidi u "svojevrsnoj predizbornoj groznici" koja je, kaže, rano otpočela i u kojoj se hvataju startne pozicije.

Kao posebno zanimljive teme za novu sjednicu, predsjednik Sabora izdvaja izmjene Zakona o otocima slijedom kojih bi država dobila pravo prvokupa malih, nenastanjenih ili slabo nastanjenih otoka, zatim izmjene Zakona o sprječavanju nereda na športskim terenima, prijedlog novog zakona o športu itd.

Potvrdio je da je u dnevnom redu i Vladin prijedlog da se Mladena Bajića ponovno imenuje glavnim državnim odvjetnikom.

Držim da će Bajić biti ponovno imenovan, jer postoji politički konsenzus izražen kroz Vladin prijedlog, a mislim da se ni političke stranke neće tome protiviti, rekao je Šeks.

(Hina) xum ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara