Hrvatski sabor završio ovotjedno zasjedanje

HRVATSKI je sabor popodne raspravama o nekoliko izvješća, među kojima i o radu Komisije za vrijednosne papire za prošlu godinu, završio ovotjedno zasjedanje.

U tom izvješću, među ostalim, stoji da je Komisija zbog financijskih prekršaja oduzela dozvole za rad dvjema brokerskim kućama, te jednoj uvjetno, a na temelju njezinih prijava, prekršajni su sudovi izrekli novčane kazne od 2,7 milijuna kuna.

Obrazlažući Izvješće o stanju i radu kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda za 2003. i 2004., državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa Snježana Bagić istaknula je da je zatvorski sustav trajno preopterećen (od 130 do 170 posto), smještaj zatvorenika neprimjeren i kadrovska popunjenost nedostatna. Izvijestila je da u okviru Uprave za zatvorski sustav djeluje sedam kaznionica, 14 zatvora i Bolnica za osobe lišene slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podastrla je i podatke da je 2003. kaznu izdržavalo (u prosjeku) tri tisuće zatvorenika i to najčešće zbog kažnjivih djela protiv života, tijela i imovine, te da je najčešća visina kazne bila između jedne i tri godine zatvora.

U raspravi je zaključeno da bi Vladu trebalo obvezati da osigura novac za veća ulaganja u osuvremenjenje zatvorskog sustava.

Završile su i rasprave o prijedlozima Godišnjega provedbenog plana statističkih akivnosti RH za 2005. i Izvješću o izvršenju programa statističkih istraživanja RH za 2003.

Hrvatski sabor sutra ne će zasjedati zbog pokopa Svetog Oca Ivana Pavla II. Rad nastavlja u srijedu, 13. travnja, raspravom o Izvješću o radu Državnog ureda za reviziju za 2004. i Izvješću o obavljenim revizijama za za 2003.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara