Hrvatski školski muzej u akciji "odijelo"

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, organizirana je tradicionalna muzejskoedukativna akcija i nagradna igra koja ove godine nosi naziv "Odijelo", najavljeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Hrvatskog muzejskog društva (HMD).

Akcija, u koju je uključeno 40-ak muzeja iz različitih hrvatskih županija i gradova, počinje 18. travnja i traje do 18. svibnja, a usmjerena je na školsku populaciju.

Po riječima voditeljice Sekcije za muzejsku pedagogiju HMD-a Branke Ujaković, tiskana je posebna knjižica na temu odijevanja, a sudionici akcije kupnjom jedne knjižice po 10 kuna stječu pravo posjeta svim muzejima uključenima u akciju. Na kraju knjižice je prostor za žigove posjećenih muzeja. Posjetitelji će biti uključeni u završno javno izvlačenje nagrada 18. svibnja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muzeji uključeni u akciju tematski će biti povezani odjećom i odijevanjem, a sudionici akcije imati će priliku upoznati, ne samo raznolike muzeje, već i njihove raznovrsne programe, te putem izložaba i radionica doznati nešto više o temi odijevanja.

(Hina) xkt ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara