Hrvatski srednjoškolci osvojili srebrnu medalju na informatičkoj olimpijadi

HRVATSKI srednjoškolci osvojili su srebrnu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi IOI 2005., održanoj u poljskom gradu Nowy Sacz, izvijestio je voditelj hrvatskoga tima Ivo Šeparović.

Reprezentacija informatičara Republike Hrvatske nastupila je među reprezentacijama 74 zemlje sudionice Olimpijade u sastavu Davor Prugovečki, srebrna medalja, Igor Čanadi, Jasmin Velkić i Relja Medić iz zagrebačke XV. gimnazije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Četvorica natjecatelja koji su zastupali Hrvatsku izborili su nastup najboljim rezultatima na Državnom natjecanju i Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi u Vrsaru te Izbornim pripremama održanima u Hrvatskom savezu informatičara u Zagrebu.

Nastup hrvatskih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara - HSIN, pod pokroviteljstvom i s potporom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, potporom T-Hrvatskog Telekoma i sponzorstvom tvrtke KING ICT.

Na Međunarodnim informatičkim olimpijadama mladi hrvatski informatičari od 1993. osvojili su 38 medalja - tri zlatne, 13 srebrnih i 22 brončane.

Foto: Srce (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara