Hrvatski vatrogasci poslani u Ljubuški, požar lokaliziran

Hrvatski vatrogasci poslani u Ljubuški, požar lokaliziran

POŽAR u industrijskoj zoni u Ljubuškom u  Bosni i Hercegovini pomažu ugasiti 23 hrvatska vatrogasca, koji su sinoć onamo pristigli nakon što je njihovo Ministarstvo sigurnosti poslalo zahtjev za pomoć Vatrogasno-operativnom središtu u Divuljama, priopćio je VOS Divulje.

Vatrogasci su poslani na zapovijed Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Mladena Jurina i u dogovoru s Ravnateljstvom policije Republike Hrvatske, čime su postupili sukladno Sporazumu između Vlade RH i Vijeća ministarstva BiH o suradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Požar je u industrijskoj zoni i ima tendenciju širenja, te ugrožava gospodarske objekte, kuće i benzinsku postaju. Ovisno o situaciji na terenu i procjeni zapovjednika tijekom jutarnjih sati bit će upućene dodatne snage za gašenje požara", stoji u priopćenju.

Vatrogasci koji su tijekom noći poslani u Ljubuški su iz državne vatrogasne postrojbe (DIP) Split-Divulje, javne vatrogasne postrojbe (JVP) Imotski i dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Vrgorac, a poslano je i sedam vatrogasnih vozila.

Požar je lokalizitran jutros u 9,30 sati, te se radi na sanaciji požarišta, i nije bilo potrebno slanje dodatnog broja gasitelja, javili su iz VOS-a Divulje.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara