Hrvatski vozač Jakov Krpan javio se iz Bagdada

Hrvatski vozač Jakov Krpan javio se iz Bagdada
HRVATSKI vozač Jakov Krpan, čiji je nestanak njegov otac prijavio u srijedu navečer ministarstvu vanjskih poslova (MVP) u Zagrebu, telefonski se javio se svojoj obitelji u četvrtak iz Bagdada.

MVP je informaciju o telefonskom javljanju Jakova Krpana prenio Hini neposredno nakon što je objavio da je prijavljen nestanak tog 23-godišnjeg vozača.

"Upravo sam došao kući da uzmem sliku svoga sina (kako bi je odnio u MVP), a Jakov se tada javio iz Bagdada", rekao je za Hinu njegov otac Petar Krpan.

Potvrdio je da je nestanak sina odlučio prijaviti u srijedu navečer nakon gledanja emisije Hrvatske televizije o angažmanu hrvatskih vozača u Iraku, državi koju je hrvatski MVP stavio na popis zemalja u koje ne treba putovati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sin mi je rekao da će u Iraku biti još sedam dana jer "nema mogućnosti" ranijeg povratka, rekao je Petar Krpan i dodao da su ondje "gazde Amerikanci".

Petar Krpan nije mogao potvrditi točan naziv tvrtke za koju vozi njegov sin niti radi li se o stalnom zaposlenju, jer je neposredno prije puta promijenio tvrtku.

Jakov Krpan krenuo je za Irak prije tri tjedna s tursko-iračke granice i otada do danas otac i sin nisu se čuli. Jakovu to nije bilo prvo putovanje u Irak.

"Dvaput je bio u zadnjih šest mjeseci (...) Bio sam mu zabranio, triput je odgađao put", no naposljetku je ipak otišao, rekao je Petar Krpan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara