Hrvatski zastupnici prozvali Europsku komisiju zbog nečistog zraka u Slavonskom Brodu

Hrvatski zastupnici prozvali Europsku komisiju zbog nečistog zraka u Slavonskom Brodu

Foto: FAH

POTAKNUTI događajem u proteklom tjednu, kada je prema mjerenjima kineske tvrtke "Aqicn" zabilježen visok indeks onečišćenja zraka na području Slavonskog Broda, hrvatski zastupnici u Europskoj pučkoj stranci (EPP) u Europskom parlamentu ponovno su od Europske komisije zatražili da reagira na problem, priopćeno je u četvrtak iz kluba zastupnika EPP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zanima nas koje konkretne mjere Komisija planira poduzeti kako bi se problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu riješio. Obzirom da onečišćenje zraka dolazi iz rafinerije u susjednoj Bosni i Hercegovini, a imajući u vidu da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU na snazi od 1. lipnja 2015., smatramo da je Komisija obvezna reagirati te povećati napore u navođenju BiH na poštivanje Sporazuma, koji je pravno obvezuje. Također, zanima nas na koji način Komisija planira potaknuti BiH na unaprjeđenje politike u području zaštite okoliša s pravnom stečevinom EU", stoji u upitu zastupnika upućenom Europskoj komisiji

Zastupnici EPP-a,  Dubravka Šuica, Andrej Plenković, Davor Ivo Stier, Ivana Maletić i Marijana Petir, su u listopadu 2013. godine i srpnju 2014. godine već upućivali pismene upite Europskoj komisiji u kojima su ukazivali na problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu uzrokovanim radom rafinerije u Bosanskom Brodu, podsjeća klub zastupnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara