Hrvatskim informatičarima dva zlata i jedna bronca

NA 16. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koja se od 11. do 18. rujna održala u Ateni, hrvatski su informatičari osvojili čak dvije zlatne i jednu brončanu medalju te tako zauzeli visoko mjesto u ukupnom poretku, priopćeno je iz Hrvatskog saveza informatičara (HSIN).

Luka Kalinovčić i Lovro Pužar osvojili su zlata, dok je brončanu medalju dobio Luka Donđivić. Sva trojica su učenici četvrtog razreda XV. zagrebačke gimnazije.

U sklopu hrvatske reprezentacije nastupio je i Davor Jerbić iz valpovačke Srednje škole, voditelji su bili Krešimir Malnar i Zvonimir Bujanović, dok je organizator nastupa za Hrvatski savez informatičara bio Ivo Šeparović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSIN već 12 godina uspješno organizira nastupe na međunarodnim olimpijadama, na kojima su mladi hrvatski informatičari osvojili 40 medalja.

Prema propozicijama, natjecanje se sastojalo od rješavanja šest problemskih zadataka u programskim jezicima Pascal i C/C++ na PC računalima pod operativnim sustavima Windows i Linux. Natjecanje je podijeljeno u dva dana, rezultati su se zbrajali, a ocjenjivanje je obavljeno automatski pomoću mrežnog softvera kreiranog za tu svrhu, pod nadzorom sedmeročlanog Međunarodnog znanstvenog povjerenstva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara