HRVATSKO DRUŠTVO GLAZBENIH I PLESNIH PEDAGOGA OBILJEŽILO SVOJ DAN

Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga (HDGPP) večeras je u Hrvatskom glazbenom zavodu, svečanim koncertom i dodjelom nagrada i priznanja glazbenim i plesnim pedagozima proslavilo svoj dan. L

Svečanost se održala pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa.

Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga već više od pedeset godina okuplja pedagoge koji pridonose boljitku glazbenog i plesnog odgoja i obrazovanja, a time i kulture općenito. Kao jedno od važnijih oblika djelovanja, HDGPP utemeljio je Natjecanje učenika i studenata glazbenih i plesnih škola, 1965. godine.

Nagrada za životno djelo ove je godine pripala profesoru Josipu Novoselu. Kruna njegova pedagoškog rada je zagrebačka kontrabasistička škola koju je utemeljio, a odlikovan je brojnim nagradama među kojima i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Godišnje nagrade dobili su Dorian Hatta, koji je od 1985. asistent za glasovir na Područnom odsjeku Muzičke akademije Zagreb u Rijeci, Tatjana Kamalić Škrjanec, također predavačica na Područnom odsjeku Muzičke akademije Zagreb u Rijeci; Marina Kopri, profesorica u Osnovnoj glazbenoj školi Dore Pejačević u Našicama; Vesna Ružić Malpera, profesorica violine i komorne glazbe u zagrebačkoj Glazbenoj školi Pavla Markovca, te Marija Sekso, istaknuta glasovirska pedagoginja od 1959.

Devetnaest zaposlenika koji odlaze u mirovinu dobili su priznanja. To su Josip Čipić, Nada Dukarić, Marija Džidić, Žarko Grego, Jasna Gretzer, Jagoda Ivančević Perković, Ratimir Jureković, Ivana Jurišić-Domonji, Irena Kamenarović Tonković, Vladimira Klobas, Dunja Lešić, Josip Matanović, Vlasta Poljak, Katarina Rabuzin, Josip Škunca, Ivan Taradi, Carlo Urbani, Ružica Vuk i Kamelija Zavrl.(Hina) bma jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara