hrvatskom ilustratoru iliću zlatna medalja američkih ilustratora

Hrvatski ilustrator Mirko Ilić nagrađen je Zlatnom medaljom Udruženja američkih ilustratora za naslovnu stranicu knjige "Uho, grlo, nož", priopćeno je danas iz zagrebačkog AGMa.

Ilić je naslovnicu dizajnirao za književni prvijenac Vedrane Rudan, koji je više mjeseci bio jedan od najprodavanijih hrvatskih romana.

Ilić svoje ilustracije izvodi preciznim i čistim crtežom zanimljiva i duhovita sadržaja.

Kao član skupine Novi kvadrat iz Zagreba u svoje je stripove "Diktator" i "Survival" uveo mnogobrojne grafičke, tematske i ikonografske inovacije.

Mirko Ilić (Bijeljina, 1956.) od 1986. radi u New Yorku, gdje ilustrira mnoge ugledne novine i časopise poput Timea, The New York Timesa i drugih.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilić osniva 1995. godine Korporacijski studio za grafički dizajn, kao te za 3-D kompjutersku grafiku i špice igranih filmova. Držao je više tečajeva dizajna na školi Cooper Union, na kojoj predaje na postdiplomskim studijama ilustracije.

U Zagrebu je završio Školu primijenjene umjetnosti te od kasnih sedamdesetih objavljuje ilustracije u brojnim časopisima kao što su Polet, Start, Danas, Panorama i drugi.

Kao ilustrator, art direktor i strip crtač objavljivao je širom Europe.

Dobitnik je medalja Udruženja ilustratora, Udruženja dizajnera publikacija, Art Directors Kluba, časopisa I.D., Udruženja novinskih dizajnera i drugih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara