HSLS i DC očekuju 2 ministarska mjesta, M. Granić savjetnik premijera?

IAKO je DC demantirao vijest kako traže dva ministarska mjesta u zamjenu za podršku Sanaderovoj novoj Vladi, Jutarnji list od petka piše kako HSLS i DC očekuju dva ministarska mjesta, kao i da je Mati Graniću ponuđeno mjesto savjetnika premijera.

Jutarnji list doznaje kako Ivo Sanader čelnicima HSLS-a i DC-a, stranaka čiji su zastupnici svojim potpisima prvi obećali da će u Saboru dignuti ruku za Vladu koju predloži Ivo Sanader, priopćio kako će Vlada najvjerojatnije biti smanjena na 14 ministarstava, ali i da se o podjeli resora mora prvo dogovoriti sa Zlatkom Tomčićem, a tek onda s njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedina zastupnica DC-a u novom sazivu Sabora, Vesna Škare-Ožbolt izjavila je kako će, bude li joj ponuđeno ministarsko mjesto, tražiti Ministarstvo pravosuđa.

Predsjednik DC-a Mate Granić je nakon zajedničkog sastanka čelništva HDZ-a, HSLS-a i DC-a, ostao nasamo sa Ivom Sanaderom oko sat vremena, a Jutarnji tvrdi kako su razgovarali o Granićevu angažmanu u budućoj vlasti.

Naime, Graniću je Sanader navodno ponudio mjesto savjetnika premijera, a kad su novinari Granića pitali o tome, izjavio je: "Spreman sam pomoći koaliciji, ali neću sudjelovati u izvršnoj vlasti."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara