HSLS saboru uputio interpelaciju o radu Vlade u slučaju Gotovine

POTPREDSJEDNIK HSLS-a Joško Kontić uputio je danas u saborsku proceduru zahtjev HSLS-a, potpisan od 55 zastupnika, kojim pokreću interpelaciju o postupcima Vlade u slučaju haškog optuženika generala Ante Gotovine.

HSLS-ovu inicijativu za pokretanje interpelacije o radu Vlade potpisali su zastupnici oporbenih stranaka - HDZ-a, HSP-a, DC-a, HB-a, HKDU-a, nezavisni zastupnici i jedan zastupnik IDS-a.

Kontić je u izjavi za Hinu rekao da se, u sklopu toga, od Vlade traži da dostavi potrebnu dokumentaciju u slučaju Gotovina njegovom odvjetničkom timu.

Dodao je da bi se zahtjev HSLS-a i ostalih saborskih zastupnika trebao naći na dnevnom redu iduće saborske sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Interpelacija je snažniji parlamentarni instrument koji otvara mogućnost da se na kraju saborske rasprave o traženoj temi glasuje o povjerenju Vladi, ako to prihvati zastupnička većina.

Kontić očekuje da će se Vlada o HSLS-ovu prijedlogu očitovati u roku osam dana, i nada se da će saborska većina ipak na koncu podržati HSLS-ov prijedlog, da se saborskim zaključkom Vlada obveže da hitno preda traženu dokumentaciju odvjetničkom timu generala Gotovine.

Prigovori HSLS-a na rad Vlade u slučaju Gotovine, traju još od kada je Haag otvorio slučaj generala Janka Bobetka. Tada su smatrali da je Vlada i za generala Gotovinu (optužnica je podignuta godinu dana ranije), kao i u slučaju generala Bobetka trebala pred Haaškim sudom pokrenuti pravni spor.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara