HSLS zagrebačke županije zatražio ostavke stranačkog vodstva

ŽUPANIJSKO vijeće HSLS-a Zagrebačke županije, na sjednici održanoj u utorak, jednoglasno je zatražilo podnošenje ostavki cjelokupnog rukovodstva stranke, izuzev dvoje, koji su na proteklim izborima ušli u idući saziv Hrvatskog sabora Đurđe Adlešić i Ivana Čehoka.

Predsjednik zagrebačkoga županijskog vijeća HSLS-a Ilija Krištić Hini je telefonski pojasnio da se traži ostavka predsjednika HSLS-a Dražena Budiše, potpredsjednika Joška Kontića, glavne tajnice Dorice Nikolić i svih članova Malog vijeća stranke.

Riječ je o drugom županijskom ogranku koji je zatražio ostavku vodstva stranke, nakon što je jednak zahtjev u stranačku središnjicu u petak poslalo Županijsko vijeće HSLS-a Međimurske županije.

To je vijeće jednoglasno poduprlo odluku svog predsjednika i međimurskog župana Branka Levačića da podnese ostavku na dužnost potpredsjednika HSLS-a.

Iako njegova pismena ostavka još nije stigla u stranačku središnjicu, Levačić je za Hinu kazao kako je riječ o formalnosti, koju zbog brojnih obveza u Županiji nije uspio obaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Moja ostavka je gotova stvar i može se računati da više nisam potpredsjednik HSLS-a", kazao je Levačić.

Dorica Nikolić je danas potvrdila da su u središnjicu HSLS-a pristigli zahtjevi dvaju županijskih ogranaka, no smatra da za takvim zahtjevima nema potrebe, budući da je Budiša sazvao Sabor HSLS-a za 17. siječnja iduće godine.

Na tom bi Saboru stranka trebala dobiti novog predsjednika, pošto je Budiša najavio da se više neće kandidirati za tu dužnost.

"Nema potrebe da se sada izlazi sa zahtjevima za ostavkama, jer stranačka tijela moraju raditi i pripremiti održavanje Sabora", kazala je Nikolić.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara