HSP dr. Ante Starčević: Vratite Vesnu Balenović u Inu!

Foto: Index

"HSP dr. Ante Starčević je neugodno iznenađen i ogorčen kopernikanskim obratom u odnosu predsjednika Nadzornog odbora, Davora Šterna, i Uprave Ine prema Vesni Balenović", priopćeno je danas iz stranke.

Naime, napominju, iako je Davor Štern prije nekoliko dana javno obećao povratak Balenovićeve u radni odnos u Ini i isplatu obeštećenja, Žana Goić, šefica direktorica korporativnih komunikacija Ine, danas je izjavila kako za to nema pravne osnove, budući da je radni odnos gospođe Balenović završio u travnju 2001. te su sve sudske presude otada donesene u korist Ine.

"Pitamo Davora Šterna, koji se prije nekoliko dana hvalio kako za svoj plan povratka Balenovićeve ima i potporu premijerke Kosor, zašto je odjednom promijenio ploču, što se to danas ili jučer dogodilo", stoji u priopćenju u kojem se "podsjeća Davora Šterna, Upravu Ine, Jadranku Kosor i hrvatsku javnost da je Vesna Balenović u travnju 2001. godine dobila izvanredni otkaz zbog razotkrivanja kriminala u Ini, da je pravna država ostala gluha i izbjegla procesuirati kriminal".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podsjećamo ponovno javnost da Državno odvjetništvo, nakon dugovremenog nepostupanja po kaznenoj prijavi, tek je 2004. utvrdilo utemeljenost prijave Vesne Balenović za osumnjičenog koji je u međuvremenu bio umro. Prema tome, tražimo od glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da predoči Davoru Šternu, Upravi Ine, Jadranki Kosor i javnosti rezultate provedene istrage u slučaju kaznene prijave Vesne Balenović", navodi se.

U priopćenju se poziva i predsjednika Josipovića, Jadranku Kosor, Davora Šterna, Mladena Bajića i Upravu Ine da svatko iz svoje nadležnosti poduzme mjere i korake u cilju povratka Vesne Balenović na posao i sklapanja izvansudske nagodbe i obeštećenja Balenović.

"Dame i gospodo pokažite i dokažite da pravna država počinje funkcionirati, a da izrečena javna riječ može ostati nepogažena. Vesna Balenović i hrvatska javnost čekaju vaš odgovor", ističe se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara