HSP i ZDS potpisale predizbornu koaliciju u dvije izborne jedinice

HRVATSKA stranke prava (HSP) i Zagorska demokratska stranka (ZDS) potpisale su danas Sporazum o predizbornoj koaliciji u prvoj i trećoj izbornoj jedinici, koje obuhvaćaju dio Grada Zagreba te Krapinsko-zagorsku i dijelom Varaždinsku županiju.

Dvije stranke očekuju da će zajedničkim nastupom u te dvije jedinice na predstojećima parlamentarnih izborima osvojiti dva do tri zastupnička mjesta u Hrvatskom saboru, istaknuli su čelnici stranaka na konferenciji za novinare.

Predsjednik HSP-a Anto Đapić rekao je kako je njegova stranka svjesna snage ZDS-a u trećoj izbornoj jedinici, pa od zajedničkog nastupa na parlamentarnim izborima očekuje izvanredan rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tom suradnjom ZDS će moći ostvariti utjecaj na događaje u Hrvatskoj, a HSP će dobiti veći utjecaj na području Hrvatskog Zagorja, naglasio je Đapić koji očekuje da će koalicija na izborima ukupno osvojiti između 8 i 11 saborskim mandata.

Predsjednik ZDS-a Stanko Belina očekuje da će obje stranke imati koristi od suradnje jer ih povezuje njihovo konzervativno političko usmjerenje. ZDS je, dodao je, regionalna stranka koja promiče tradicionalne vrijednosti Hrvatskog Zagorja. Stranka u koaliciji s HDZ-om od 1997. do 2001. bila na vlasti u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Sporazumom o predizbornoj koaliciji dogovoreno je da u obje izborne jedinice nositelj liste bude predsjednik HSP-a Anto Đapić. Prvi na listi u prvoj izbornoj jedinici bit će predstavnik HSP-a, dok će u trećoj izbornoj jedinici prvi na listi biti predstavnik ZDS-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara