HSP pozvao HSS na dosljednost oko poništenja odluke o prodaji Sunčanog Hvara

KLUB zastupnika HSP/HKDU-a danas je pozvao HSS da bude dosljedan u zahtjevu za poništenjem natječaja o prodaji Sunčanog Hvara..

´Ako ne dođe do poništenja natječaja i Sunčani Hvar bude prodan slovenskim Termama Čatež poručujemo HSS-u i SDP-u da objasne građanima Hvara zašto su hotel prodali strancima´, rekao je HSP-ovac Tonči Tadić na konferenciji za novinare u Saboru.

Vladajuću koaliciju optužio je da u tri godine mandata nije našla vremena izmijeniti postojeći Zakon o privatizaciji i odreći se lošeg HDZ-ovog modela privatizacije.

Opetujući poziv HSS-u da bude dosljedan u zahtjevu za poništenjem odluke o prodaji Sunčanog Hvara, dodao je kako smatra da poništenje natječaja mora za posljedicu imati raspad koalicije i prijevremene izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjedio je na HSP-ov prijedlog izlaska iz katastrofalnog stanja vezano za privatizaciju, onosno da se zakonskim izmjenama omogući mirovinskim fondovima ulaganje u dionice hotela, da država vrati dugove prema hotelima koji su zbrinjavali izbjeglice, te da se sva državna potaživanja prema hotelima prebace u radničke dionice.

SDP i HSS pozvao je da u idućih 15-ak dana ´okončaju tragediju Sunčanog Hvara´ i odrede mu vlasnika, ´jer ako se za 15 dana ne bude znao vlasnik, Sunčani Hvar se neće moći kvalitetno pripremiti za predstojeću turističku sezonu´.

Napomenuo je da se ´u sjeni´ prodaje Sunčanog Hvara i ´dizanja dreke oko tog slučaja´ odvija i privatizacija ostalih hotela, ne precizirajući kojih.

´I ta se privatizacija odvija s umanjenom vrijednosti tih hotela, a kako bi se prikrili svi pogrešni poslovi koji su se tamo događali´, upozorio je Tadić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara