HSP pozvao Vladu da poništi natječaj za prodaju dionica ´Sunčanog Hvara´

Saborski zastupnici HSPa danas su otvorenim pismom pozvali Vladu da poništi natječaj za prodaju dionica ´Sunčanog Hvara´, da preispita dosadašnje privatizacije turističkih poduzeća i da izradi novi zakon o privatizaciji koji bi vodio računa o interesima lokalne samouprave i zaposlenika.

Od predsjednika Sabora HSP traži da dopuni dnevni red iduće saborske sjednice raspravom o strategiji hrvatskog turizma i ciljevima privatizacije hrvatskih turističkih poduzeća, stoji u otvorenom pismu četvorice zastupnika HSP-a predsjedicima Vlade i Sabora.

U pismu navode da su cijelu godinu upozoravali Vladu na neprihvatljiv tijek privatizacije ´Sunčanog Hvara´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tu su privatizaciju, odnosno prodaju Slovenicma, do prije dva tjedna, podržavale i stranke vladajuće koalicije, posebno SDP i HSS. Zato su licemjerni današnji istupi kojima su samo odgodili privatizaciju ´Sunčanog Hvara´, slovenskim ´Termama

Čatež´, navode u pismu zastupnici HSP-a .

Navodeći da sudbina ´Sunčanog Hvara´ čeka i ostale hotele na otoku Hvaru i na Jadranu, HSP od Vlade traži da se žurno očituje o daljnjem tijeku privatizacije hotela na Jadranu jer je, ističu, turizam nedvojbeno hervatski nacionalni interes.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara