HSP traži očitovanje vlade o Pupovčevim izjavama

HSP-ovi zastupnici u Hrvatskom Saboru zatražili su danas od Vlade da se žurno očituje o izjavama SDSS-ovca Milorada Pupovca, koji je u proteklih nekoliko dana izjavio da Vlada u imovinskim pitanjima protežira izbjegle Hrvate iz BiH, na račun Hrvata i Srba u Hrvatskoj i da je na djelu "nastavak politike etničkog čišćenja drugim sredstvima".

HSP-ov zastupnik Pejo Trgovčević te je Pupovčeve izjave ocijenio govorom mržnje "prema najtežim stradalnicima Domovinskog rata, koji su ispred četničkog noža pobjegli iz Bosne".

"Nevjerojatno je da zastupnik može nešto takvo javno izgovoriti", kazao je Trgovčević na konfereneciji za novinare u Hrvatskom saboru, ocjenjujući da je Pupovčeva namjera "unijeti razdor među Hrvate".

Podsjetio je da SDSS sudjeluje u izvršnoj Vlasti, pa bi se, smatra, Vlada morala očitovati o Pupovčevim izjavama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pupovac je u ponedjeljak 11. listopada na sjednici Savjeta za nacionalne manjine na kojoj su bili i predstavnici OESS-a i Europske komisije, uz ostalo rekao da hrvatska država više otkupljuje privatnu imovinu nego što je vraća, da se to ne može prihvatiti jer je to "nastavak politike etničkog čišćenja drugim sredstvima".

Za današnje izdanje Večernjeg lista Pupovac je, pak, naveo da Zakon o obnovi korisniku osigurava 35 četvornih metara stambenog prostora i dodatnih deset četvornih metara po članu obitelji. "Ali, ako je to Hrvat iz Bosne, može dobiti što hoće, ako želi i 200 četvornih metara, plus svoju kuću u Bosni", kazao je Pupovac, ocjenjujući da se "time provodi diskriminacija i stvara povlašteni sloj ljudi, samo kako bi se zaustavio povratak".

(Hina) xibob ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara