HSS ima samo jednu kandidatkinju za Vladu: Želi naslijediti Marasa

HSS ima samo jednu kandidatkinju za Vladu: Želi naslijediti Marasa

Foto: FAH

POTPREDSJEDNICA HSS-a Marina Kolaković, inače zamjenica karlovačkoga gradonačelnika, rekla je za Hinu da je jedina u svojoj stranci kandidirana za ministarsku dužnost u novoj Vladi te da bi ona - po stručnosti i iskustvu - najbolje vodila poduzetništvo i obrt.

U utorak je Predsjedništvo HSS-a, u skladu s aneksom sporazuma te stranke i HDZ-a, utvrdilo listu od pedesetak ljudi različitih profila koje HSS „daje na raspolaganje“ za preuzimanje dužnosti i odgovornosti u izvršnoj vlasti, a jedino je ona predložena za Vladu, rekla je Kolaković i dodala kako očekuje da će ovog vikenda znati ide li u Vladu, o čemu će odlučiti mandatar Tihomir Orešković. No, dodala je, može potvrditi dvije činjenice: da je ona jedini kandidat HSS-a za ministarsku dužnost i da "po koalicijskom sporazumu s Domoljubnom koalicijom HSS-u pripada 0,98 posto mjesta u Vladi".

Rekla je kako po njezinoj vokaciji dolazi u obzir Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo gospodarstva te Ministarstvo turizma jer je na tim područjima stručna i podosta je toga odradila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremna za posao

"Ministarstvo poduzetništva i obrta je jedna od vrućih stolica, ali smatram da bih, zato jer sam skoro cijeli životni vijek odradila u realnom sektoru, a sada i u izvršnoj vlasti lokalne samouprave, mogla vrlo dobro sagledati probleme i potrebe poduzetništva u Hrvatskoj. Hrvatska više nema pravo na pogrešku. Ako se ove 2016. godine nešto konkretno ne napravi, 2017. godina bi mogla biti vrlo, vrlo teška za hrvatsko gospodarstvo i za hrvatski proračun", ocijenila je Kolaković.

Na pitanje znači li to što je jedina kandidatkinja te stranke za Vladu, a koaliciju veže koalicijski sporazum, njezino imenovanje ministricom "gotova stvar", Kolaković je odgovorila kako "to nikako nije gotova stvar".

"S druge strane je HDZ-ov kandidat Ivan Domagoj Milošević, jači je igrač na političkom planu, poštujem ga, ali htjela bih nešto odraditi za Hrvatsku, makar i uz manju plaću i nasuprot činjenici da meni ovdje u gradu ništa ne fali", rekla je Kolaković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara