HSS pregovara na sve strane, a idući tjedan objavljuju s kim će na izbore

HSS pregovara na sve strane, a idući tjedan objavljuju s kim će na izbore

Foto: FAH

ZAHUKTAVA se politička scena uoči prijevremenih parlamentranih izbora u rujnu. Dvije najveće stranke polako slažu konture svojih koalicija, no vremena je malo, pa će uskoro svi otkriti s kojim kartama idu na izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako su u HDZ-u zaokupljeni unutarstranačkim izborima na kojima će, sve je izglednije, jedini kandidat biti Andrej Plenković, razgovori s partnerima iz Domoljubne koalicije u punom su jeku. Dvije najveće stranke odbacuju mogućnost velike koalicije, a jedni i drugi na svojoj strani žele HSS koji je u lipnju napustio Domoljubnu koaliciju.

Neslužbeno, SDP HSS-u nudi tri do četiri mandata, možda i pet, Ministarstvo poljoprivrede, a nije isključeno ni mjesto potpredsjednika Vlade na koje bi zasjeo predsjednik HSS-a Krešo Beljak. On u razgovoru za Media servis poručuje da će konačnu odluku s kime će stranka donijeti krajem idućeg tjedna, ne otkriva previše kome su bliže, no poručuje - presudit će program.

"Mi ne mislimo biti dizači ruku HDZ-u niti SDP-u. Brojevi i fotelje nas ne zanimaju, nas zanima opstanak hrvatskog sela, ruralnih prostora, pomoć malim, a ne velikim ljudima. U tom smislu ćemo razgovarati i to isključivo o programima, a što se tiče provedbe tih programa to je jasno dok se ne mogu provesti dok nisu u poziciji vlasti. Mi ćemo inzistirati na tome", rekao je Beljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara