HSU izrazio zadovoljstvo izbornim rezultatom

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), koja je po prvim neslužbenim podatcima DIPa osvojila dva saborska mandata izrazila je veliko zadovoljstvo što su umirovljenici prvi put dobili svoje zastupnike u Hrvatskom saboru.

Kako je za HTV- izjavio predsjednik HSU-a Vladimir Jordan to znači da će generacija koja je stvarala dobra moći jasno i glasno zajedno s drugima kreirati politiku zemlje.

Upitan o mogućem priklanjaju nekoj od koalicija, rekao je da je o tome još rano govoriti jer treba vidjeti rezultate.

"HSU ima svoj program, za koji drži da jedini može izvršiti promjene na bolje. Ako netko s nama želi koalirati treba ga dobro proučiti i onda smo spremni na razgovor", poručio je Jordan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta stranka na stranačkim skupovima se zauzimala za bolji položaj umirovljenika, da budu poštovani i cijenjeni i da im se prizna ono što su stvarali.

Čelništvo stranke je najavilo da će tražiti cjelovitu reviziju mirovinske reforme jer su, kako ocjenjuju, njome najviše pogođeni umirovljenici iz prvog stupa.

Ta se stranka također zauzima za vraćanje umirovljeničkoga duga, povišicu mirovina za postotak porasta BDP-a i uključivanje 100 kuna i šest posto u mirovinsku osnovicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara