HSU zamolio Mesića za podršku u borbi protiv "korupcijske afere"

Nezavisna gradska vijećnica Jasna Plevnik i predsjednik Vijeća i karlovačkog HSUa Ivan Tudić zamolili su danas predsjednika Stjepana Mesića za podršku u borbi "protiv korupcijskog otimanja mandata u Karlovcu" i u "legitimnom otporu nezakonitom i nemoralnom sporazumu između vijećnika HSUa Franje Capana i predsjednika karlovačkog HDZa Branka Vukelića". L

Pismo sličnog sadržaja Plevnik i Tudić uputili su 7. kolovoza Savezu europskih pučkih stranaka "da bi se karlovačka korupcijska afera internacionalizirala", rekla je Plevnik na konferenciji za novinare.

U pismima se pojašnjava da se spornim sporazumom "HDZ obvezuje da će HSU-u osigurati minimalno 20.000 kuna mjesečno" te da je sam Gradski odbor HSU-a ocijenio taj sporazum nelegalnim jer Franjo Capan nije bio ovlašten za potpisivanje sporazuma u ime stranke, te zato jer je taj članak Sporazuma suprotan Zakonu o financiranju stranaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Plevnik je rekla kako je skandalozno da se HDZ od tog sporazuma nije ogradio, a umjesto osude korupcija je nazvana "građanskom hrabrošću".

Istaknula je da je pregovore vodio i sporazum potpisao ministar gospodarstva Branko Vukelić "kojemu nije briga hrvatsko gospodarstvo ili više od 6000 nezaposlenih u Karlovcu nego manipuliranje novcem iz gradskog proračuna i krađa mandata s liste Darija Jankovića (SDP)". "Vukelićeva politika pretvara demokraciju u korupciju i otkup tuđih glasova", rekla je Plevnik.

(Hina) vhor yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara