HT raspisao natječaj za umjetničku fotografiju

HT mobile i Institut za suvremenu umjetnost raspisali su natječaj za umjetničku fotografiju u boji na temu "Zaljubljeni u kretanje".

Od prijavljenih fotografija koje bi na suvremen, inventivan i kreativan način trebale dočarati strast za kretanjem za 7500 kuna otkupit će se njih dvadesetak, rekla je voditeljica projekta Martina Matić na današnjoj konferenciji za novinare.

Fotografije će od lipnja do prosinca biti predstavljene na putujućoj izložbi od Poreča do Zagreba, najavila je Matić, dodavši da će se radovi izložiti još u Šibeniku, Starigradu na Hvaru, Dubrovniku, Zadru, Osijeku, Slavonskom Brodu i Vinkovcima.

Natječaj je za fotografe i likovne umjetnike otvoren do 2. svibnja. Svaki autor može poslati 10 dosad neobjavljenih djela ili serija djela (jedna serija može imati najviše 10 fotografija). Od svakog će se moći otkupiti samo jedno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ravnateljica Instituta za suvremenu umjetnost Janka Vukmir pohvalila je projekt kao ravnopravnu suradnju velike korporacije i nezavisne ustanove u kulturi. Ona smatra da se njime otvara mogućnost novog tržišta i da će dati pozornost umjetničkoj fotografiji, inače zapostavljenoj u kulturnoj javnosti.

Uz fotografije u boji (maksimalnog formata 10x15 cm), dijapozitive Leica formata ili slike na CD-romu s nazivom, godinom nastanka i tehnike izrade, potrebno je priložiti osobne podatke sa životopisom i sažetim opisom izlaganja djela.

Prijave treba dostaviti na adresu Instituta za suvremenu umjetnost (Berislavićeva 20/1, Zagreb).

(Hina) ag az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara