HTV i Nova TV ne strahuju od nove konkurencije

ČELNICI HTV-a i Nova TV pozdravili su danas dolazak nove konkurencije, ocijenivši pritom da ih HRTL, treća televizija na nacionalnoj razini neće ugroziti.

Na hrvatskoj medijskoj sceni danas se pojavila televizija HRTL kojoj je dodijeljena desetogodišnja koncesija na državnoj razini, odnosno mreža na kojoj je do sada emitiran treći program HTV-a. Iza HRTL-a stoje njemačka televizijska kuća RTL, te domaće tvrtke Agrokor, Podravka, Atlantic grupa, HVB/Splitska banka i Pinta TV3.

Čestitajući RTL-u na dobivanju koncesije, privremeni ravnatelj HRT-a Mirko Galić ocijenio je Hini da dolazak RTL-a ne bi trebao biti uzrok "potresa" na HTV-u.

"HTV nije sretan što gubi jednu mrežu, no smatram da ćemo kvalitetnijim programom i povećanjem programskih mogućnosti kompenzirati taj gubitak", kazao je Galić, koji je uvjeren da će HTV zadržati vodeće mjesto na hrvatskom televizijskom tržištu.

Galić očekuje da će konkurencija potaknuti HTV da još bolje iskoristi svoje adute u ljudima, tehnici, iskustvu i tradiciji, te da u konkurentskoj utakmici potvrdi vrijednosti koje HTV, kako kaže, čine jednom dobrom i priznatom javnom televizijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da HTV s RTL-om želi razvijati dobre suradničke odnose tamo gdje je suradnja moguća, te zdravu i korektnu konkurenciju gdje to nije moguće.

Na upit je li se HTV pripremio za moguće "transfere" svojih kadrova na novu televiziju, Galić je rekao da je prerano o tome govoriti, izrazivši uvjerenje da će se među konkurentima "izbjeći potezi koji bi vodili u nekakav rat i sukobe oko kadrova".

Galić smatra da HTV ni na marketinškom planu neće puno izgubiti. "Imamo razvojne planove i projekte i ostajemo jaka televizijska i radijska kuća koja će zadržati najveći dio svojih interesa", zaključio je Galić.

Ivica Blažičko iz Nova TV smatra da nova televizija HRTL neće ugroziti komercijalnu televiziju kao što je Nova TV.

"Smatram da će pojavom HRTL-a stradati javna televizija, odnosno HTV", kazao je Blažičko, ocijenivši pozitivnim što je hrvatski medijski prostor od danas bogatiji.

Na upit kako će Nova TV odgovoriti na izazov konkurencije, rekao je da je prerano govoriti o tome. "Kada nova televizija krene s programom vidjet ćemo što i kako dalje", kazao je, dodavši kako je očekivao da će Vijeće za radio i televiziju koncesiju dodijeliti RTL-u.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara