Huawei postao treći svjetski isporučitelj optičkih mreža

KINESKI proizvođač mrežne opreme Huawei dosegao je devet posto udjela u svjetskom tržištu optičkih mreža, što ga stavlja na mjesto trećeg najvećeg isporučitelja ove vrste opreme na svijetu. Huawei ujedno postaje sve ozbiljnija konkurencija Alcatelu i Nortelu koji trenutno drže vodeće pozicije.

U žestokoj međunarodnoj konkurenciji upravo je Huawei nedavno pobijedio na natječaju za izgradnju Metropolitan DWDM mreže u Quataru. Mreža se radi za potrebe Azijskih igara 2006., a stanovnicima Quatara trebala bi omogućiti praćenje sportskih prijenosa u HDTV kvaliteti. Za izgradnju mreže koristit će se OptiX Metro 6100 rješenje prilagođeno Metropolitan Area mrežama (MAN).

Ovo Huawei rješenje omogućava velike brzine prijenosa podataka, cjenovno je isplativo i podržava velik broj različitih sučelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uređaj objedinjuje DWDM, TDM, IP i ATM tehnologije, a primarno je namijenjen za instalaciju u kružnim mrežama. Skalabilnost, velik kapacitet, jednostavan pristup mogućostima i učinkovito iskorištavanje propusnosti glavne su odlike OptiX Metro 6100.

Izgradnja optičke mreže u Quataru Huawei će iskoristiti kao generalnu probu za implementaciju slične mreže za potrebe Olimpijskih igara koje se 2008. održavaju u Kini, točnije Pekingu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara