HUS daje potporu sindikatu i radnicima Slobodne Dalmacije

Hrvatska udruga sindikata (HUS) u današnjem priopćenju za javnost daje "bezrezervnu" potporu zahtjevu sinidkata u Slobodnoj Dalmaciji za hitnom privatizacijom te novinske kuće i "njihovoj borbi za opstanak i očuvanje radnih mjesta".

"Hrvatska Vlada se ne smije oglušiti na upućeni apel i mora hitno donijeti odluke u korist Slobodne Dalmacije a ako to ne uradi znači da politika i dalje želi imati šape na Slobodnoj Dalmaciji i ovisne novinare u njoj", kaže se u priopćenju što ga je potpisao potpredsjednik središnjice HUS-a Ozren Matijašević.

"Politika je kroz 'kutleraj' na koljena bacila Slobodnu Dalmaciju i nakon toga je ne čineći ništa, a i zbog nefunkcioniranja pravne države, sprječavala da ovaj medij postane istinski korektiv vlasti", kaže u priopćenju HUS, koji smatra da je takva situacija pridonijela i urušavanju gospodarstva u tom dijelu Hrvatske i gubitku tisuća radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sindikati novinara i grafičara u Slobodnoj jučer su upozorili javnost i Vladu da je potrebno hitno privatizirati tu novinsku kuću jer je bez ulaganja u tehnološku obnovu Slobodna, kako su rekli, osuđena na lagano umiranje. Naglasili su pritom da se ne svrstavaju se ni uz koga, te da će o tome hoće li EPH ili netko drugi biti vlasnik Slobodne, odlučiti hrvatska Vlada.

Obvezujuću ponudu za kupnju 34,63 posto dionica dala su tri ponuđača, među kojima je s najvišim ponuđenim iznosom EPH-ova ponuda.

(Hina) xmerc yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara