HUS protiv poskupljenja komunalnih usluga u Zagrebu

HUS protiv poskupljenja komunalnih usluga u Zagrebu
HRVATSKA udruga sindikata (HUS) u današnjem je priopćenju oštro prosvjedovala protiv poskupljenja komunalnih usluga u Zagrebu, koje ocjenjuje kao dodatni udar na ionako nizak standard velikog broja građana.

Već sada postaje očito da osnivanje "zagrebačkog holdinga" nije za cilj imalo smanjenje troškova i uštedu kao što je najavljeno, tvrdi HUS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Pravi je cilj grupu drugorazrednih političara proglasiti menadžerima i dodijeliti im visoke plaće koje se neće isplaćivati iz uštede stvorene racionalnijim poslovanjem gradskih tvrtki, nego iz harača koji Bandić-holding može neometano ubirati zbog neprikosnovene pozicije gradonačelnika na svim razinama", kaže se u priopćenju.

Nije li sukob interesa da jedan čovjek koji čini Skupštinu trgovačkog društva od sebe kao gradonačelnika traži dopuštenje za povećanje cijena svojeg monopolističkog poduzeća, pita HUS.

Sindikat stoga poziva zagrebačko Poglavarstvo, a poglavito Bandića, da odustane od dodatnih nameta građanima a uštede ostvari racionalnijim poslovanjem zagrebačkih tvrtki.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara