HUS splitskom Poglavarstvu: Ne kupujte odijela, dajte novac ugroženima

HRVATSKA udruga sindikata (HUS) oštro je danas reagirala na odluku splitskog Poglavarstva da za ovogodišnju proslavu sv. Dujma 7. svibnja svim poglavarima i gradskim vijećnicima kupi svečana dalmatinska odijela u modnom salonu trogirskog kreatora Gene za ukupno 170.800 tisuća kuna.

"Odustanite od te bezobrazne namjere i novac predviđen za odijela dajte nekomu od socijalno ugroženih kojih je grad pun. Jer sigurno naš patron sv. Duje neće biti sretan kad vas vidi jednoobrazno odjevene u ovako nesretnim okolnostima koje vladaju u Splitu", kaže se u priopćenju. Ističe se također kako je sramotno da gradske dužnosnike ne zabrinjava neslavan rekord po broju nezaposlenih u gradu, u kojem radnici tvornica i dalje čekaju isplatu svojih tražbina, gdje droga caruje i gdje je pravda dostupna samo povlaštenima te da se unatoč tomu donosi takva odluka o kupnji skupih odijela za one koji imaju i posao i novac.

Priopćenje je potpisao dopredsjednik HUS-a Ozren Matijašević.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke su dnevne novine ovaj tjedan otkrile da se odijela u kojima će gradski čelnici prošetati Rivom već šivaju u trogirskom salonu, a prenijele su riječi gradonačelnika Miroslava Buličića kako ocjenjuje da u odluci Poglavarstva ne vidi ništa loše, nego lijepu gestu te da je riječ o jeftinijoj varijanti odijela koje stoji četiri tisuće.

(Hina) xmerc yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara