hvar: peticija s gotovo 3000 potpisa poslana vladi

Peticiju za obranu Hotelskog poduzeća ´Sunčanog Hvara´ od 26. prosinca potpisalo je gotovo 3000 Hvarana, među kojima je tristotinjak njihovih gostiju i prijatelja, a peticija s tim potpisima danas je poslana Vladi, rečeno je na konferenciji za novinare Odbora građana grada Hvara za obranu ´Sunčanog Hvara´ i gradonačelnika Zorana Domančića.

Po riječima člana Koordinacijskog odbora Tina Kolumbića to je plebiscitarno očitovanje pučanstva Hvara, koji s prigradskim naseljima ima 4089 stanovnika.

U peticiji se od Vlade zahtijeva da poništi natječaj od 1. listopada 2002. kako bi se spriječila prodaja ´Sunčanog Hvara´ te da odmah u saborski postupak dostavi prijedlog izmjene Zakona o privatizaciji, kako bi se, piše u peticiji, našli bolji načini privatizacije hotela i trgovačkih društava u državnom vlasništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Peticija s potpisima Hvarana poslana je i predsjedniku Stjepanu Mesiću, predsjedniku Hrvatskog sabora Zlatku Tomčiću, potpredsjedniku Vlade i predsjedniku Nadzornog odbora Hrvatskoga fonda za privatizaciju Slavku Liniću, ministrici turizma Pavi Župan-Rusković i inima.

Članovi Odbora građana grada Hvara za potpisivanje peticije vrlo su emotivno na konferenciji za novinare govorili o hotelima ´Sunčanog Hvara´, ustvrdivši kako su svu tu imovinu stekli njihovi roditelji i djedovi te da stoga mora ostati i njihovoj djeci. Odbacili su svaku mogućnost da se s ´hvarskim pučanstvom manipulira´ i ustvrdili kako je Odbor za potpisivanje peticije nastao spontano od samih građana, odlučnih da sačuvaju ´Sunčani Hvar´.

Upravni odbor HFP-a predložio je u početku prosinca Vladi da prihvati ponudu slovenske tvrtke ´Terme Čatež´ koja je za 62,3 posto dionica ´Sunčanog Hvara´ ponudila 74,5 milijuna kuna, no sredinom prosinca odluka o tome je bez obrazloženja skinuta s Vladina dnevnog reda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara