Hvar: Puni hoteli za Novu godinu

U GRADU Hvaru očekuje se da će tijekom novogodišnjih praznika biti popunjeno svih 1100 postelja u pet otvorenih hotela, doznaje se od direktorice Turističke zajednice Tanje Miličić.

To je ujedno i najveći broj gostiju u cijeloj Splitsko- dalmatinskoj županiji koja od Trogira do Makarskog primorja očekuje nešto više od tri tisuće gostiju, rekla je Miličić koja je dodala da su u Hvaru otvoreni hoteli "Amfora", "Palace", "Slavija", "Delfin" i "Adriatic".

Turistička zajednica i hotelsko poduzeće Sunčani Hvar pobrinuli su se raznim zabavnim i kulturnim sadržajima od Božića do Nove godine te dočekom na središnjem gradskom trgu privući što više gostiju. Osim toga, u hotelima "Amfora" i "Palace" organiziran je program dočeka sa svečanom večerom. Slobodnih mjesta u hotelima ima još vrlo malo, kaže Miličić.

Velik broj gostiju čine sudionici tradicionalne Međunarodne jedriličarske novogodišnje regate koja se održava od 28. do 31. prosinca, a na kojoj sudjeluju najbolji jedriličari iz cijeloga svijeta, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na gradskom trgu goste će zabavljati skupina Pop art, a sve će biti okrunjeno novogodišnjim ponoćnim vatrometom u prvim minutama 2004. godine.

U Jelsi na Hvaru otvoren je hotel "Mina" koji je zakupilo 350 gostiju iz Slovenije, a koji je vrata otvorio 28. prosinca. Tijekom boravka u hotelu zainteresiranima se nude i izleti do obližnjih mjesta, posjet nekoj od otočnih uljara i degustacija vrhunskih vina. Gostima je organiziran i odlazak u izvorno hvarsko pastirsko naselje Humac i speleološko nalazište Grapčevu špilju.

Stari Grad ove godine nije otvorio ni jedan hotel, a malobrojnim gostima u privatnom smještaju novogodišnja se zabava nudi tek u nekoliko restorana, doznaje se od direktora Turističke zajednice Jurice Duževića.

Također će i na trgu Škor biti postavljen razglas, pa će se i oni, koji još ne znaju kamo na proslavu novogodišnje noći, moći zabaviti na otvorenom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara