HŽ: Željeznički promet na glavnom kolodvoru u Zagrebu normaliziran

ŽELJEZNIČKI promet, poremećen nakon nezgode što se 17. rujna dogodila na Glavnom kolodvoru u Zagrebu rano jutros potpuno je normaliziran, priopćile su Hrvatske željeznice.

Rano jutros, u 2,25 sati, uspostavljen je promet na oba kolosijeka pruge od Glavnog kolodvora u Zagrebu prema Dugom Selu, tako da svi jutarnji vlakovi voze redovito i nema većih poremećaja u prometu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvim podatcima nezgodu je uzrokovalo oštećenje teretnoga vagona u kompoziciji vlaka s 24 vagona. Oštećeno je više teretnih vagona, od kojih jedan znatnije, te 100 metara pruge i tri skretnice, navodi se u priopćenju.

Nezgoda se dogodila u srijedu popodne, kad je teretni vlak koji je prevozio pijesak s kolodvora u Botovu za kolodvor u Podsusedu na ulazu u Glavni kolodvor iskliznuo s tračnica. Ozlijeđenih nije bilo, ali je materijalna šteta velika. Zbog toga su bila zatvorena oba kolosijeka između zagrebačkoga Glavnog kolodvora i Borongaja, pa su vlakovi prometovali pomoćnim prugama, a prigradski promet do Maksimira je bio prekinut.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara