HZZO oboljeloj od multiple skleroze odbio produžiti fizikalnu terapiju

HZZO oboljeloj od multiple skleroze odbio produžiti fizikalnu terapiju

Foto: FAH

HRVATSKI zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) odbio je pacijentici iz Dubrovnika oboljeloj od multiple skleroze produžiti daljnju fizikalnu terapiju.

Pacijentica je zbog bolesti koja joj se stalno pogoršava završila u kolicima, a osim što ne može hodati, ruke su joj svakim danom sve teže pokretne i teško ih kontrolira.

Zbog svega navedenog, njen liječnik opće prakse pripisao joj je fizikalnu terapiju kako bi se progresivna bolest zaustavila, ali isto tako i da joj se poboljša postojeće stanje, javlja Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, povjerenstvo HZZO-a je izdalo mišljenje prema kojem se ne odobrava daljnja fizikalna terapija. Razlog za neodobravanje je taj, navodi HZZO, što s dosadašnjim terapijama nije "došlo do bilo kakvog pozitivnog pomaka funkcionalnom statusu, niti bi daljnja fizikalna terapija tome pridonijela"

No poznato je da je multipla skleroza bolest koja se ne liječi preko noći, niti u kratkom roku uopće može doći do poboljšanja stanja.

Dubrovkinja bi sad trebala sama plaćati fizikalnu terapiju, no iako si ona to može priuštiti postoji niz pacijenata koji si tako što ne mogu sami financirati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara