HZZO završio 2004. s dugom od 1,079 milijardi kuna, a ne 1,7 milijardi kuna

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) završio je prošlu godinu s dugom od 1,079 milijardi kuna, a ne s 1,7 milijardi kuna kako je objavljeno na jučerašnjoj konferenciji za novinare Upravnog vijeća HZZOa.

U današnjem priopćenju direktora HZZO-a Većeslava Bergmana ističe se da su dospjeli dugovi 31. prosinca 2004. iznosili milijardu i 79 milijuna kuna, u čemu su sadržane i prenesene obveze iz 2003. godine u iznosu od 256 milijuna kuna.

Deficit HZZO-a povećan je i zato što je u državnom proračunu ostalo 98 milijuna kuna namijenjenih HZZO-u u 2004. godini, kaže se u priopćenju.

Najveća stavka među dospjelim dugovima odnosi se na lijekove na recept - 770 milijuna kuna, te na ortopedska pomagala - 71 milijun kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HZZO nema nikakvih dospjelih obveza prema bolnicama jer ih je u cijelosti ispunio u okviru dogovorenih rokova, pa se jučer spominjanih 835 milijuna kuna odnosi na dugove bolnica prema dobavljačima, kaže Bergman.

Od novčanih naknada u iznosu od 104 milijuna kuna, najviši deficit odnosi se na isplate naknada za bolovanje u iznosu od 66 milijuna kuna, te naknada za porodiljski dopust u iznosu od 22 milijuna kuna.

(Hina) pp/xmt ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara