I banke otvorile nogometne kladionice?

KLADIONIČARSKO ludilo, naravno, već je odavno počelo, a koliko je predstojeće europsko nogometno prvenstvo ozbiljno shvaćeno kao izuzetna prilika za dodatnu zaradu pokazuje i primjer Zagrebačke banke koja je i sama otvorila svojevrsnu kladionicu.

Naime, ista je banka svojom novom bankarskom uslugom, punog naziva Integra Champions, odlučila dodatno privući svoje klijente ili one koji će to tek postati odnosno, jednostavnije rečeno, odlučila je "obrnuti još malo novca".

Riječ je, vele iz Zabe, o "novom nerizičnom ulaganju s osiguranim povratom glavnice i mogućnošću ostvarivanja atraktivnog prinosa", a po isteku roka ulaganja isplaćuje se glavnica uvećana za zajamčeni prinos. Sam prinos bit će uvećan za 4 posto ukoliko na samom prvenstvu pobijedi zemlja u kojoj je bankarski prisutna UniCredit Grupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako postoje više nego očiti znakovi kako je riječ o klađenju, iz same banke takvo što oštro demantiraju. Naime, "proizvod u svojoj osnovi ne sadrži elemente klađenja jer niti u jednom slučaju ne postoji mogućnost gubitka." "Klijentu se isplaćuje uložen novac, uvećan za ostvaren prinos", poručuju iz banke.

Bilo kako bilo, ostaje bit ovog bankarskog "klađenja" koja se skriva upravo u dodatnom prinosu ostvarenom ukoliko na samom prvenstvu pobjedu odnese jedna od zemalja u kojoj spomenuta međunarodna bankarska kuća ima svoju poslovnicu. Dakle, štedišu-ulagača na ovakav bankarski "izazov" stimulira njegova volja za prognoziranjem nogometnih rezultata nadolazećeg prvenstva.

Unatoč svemu, za pretpostaviti je kako je sama Zaba izuzetno pomno preispitala sve zakonske okvire jer teško da bi sebi dopustila propuste ovakvoga tipa, ali onda nema druge nego dovesti u pitanje sam zakon koji pod klađenjem vidi samo ono ulaganje koje podrazumijeva mogućnost gubitka bez obzira je li prinos stimuliran prognozom u nekih sportskih rezultata.

Ig.M.
Foto: Arhiva
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara