I Beograd svoju Kupsku ulicu ima: U manje od pet minuta zemlja progutala četiri kuće

U ODRONU do kojeg je jučer oko 18.30 sati došlo u beogradskom predgrađu Čuburi, u Dubljanskoj ulici, u manje od pet minuta, zemlja je progutala četiri kuće. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

"Bilo je nevjerojatno! Sve se odigralo za manje od pet minuta. Pričao sam u dvorištu sa susjedom, bakom Milkom, kad se iznenada njena kuća počela urušavati. Za nepunih 30 sekundi u potpunosti je upala u rupu. Nismo se stigli ni sabrati, a već se urušila druga kuća. Za pet minuta su četiri kuće, uključujući i moju, završile u rupi. Od moje kuće nije ostalo gotovo ništa", ispričao je Blicu jedan od stanara Dubljanske ulice, Vlada Lazić.

Do odrona je došlo nakon što je voda natopila zemlju pa su popustili potporni stupovi na obližnjem gradilištu. Zemlja je zasad progutala dvije kuće u Dubljanskoj ulici, u kojoj se i nalazi gradilište, te dvije kuće u paralelnoj ulici Stojana Protića, koja se nalazi s druge strane gradilišta. Još jedna kuća se nakrivila pa postoji mogućnost da se i ona uruši. Stanari su evakuirani, a na mjesto događaja su stigle sve interventne službe, kao i građevinska inspekcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Investitor radova je tvrtka "Optos", a na gradilištu je trebala niknuti četverokatnica, sa još četiri podzemna nivoa za parkiranje. Upravo zbog planirana četiri nivoa ispod zemlje, izvođači radova su morali kopati više od 15 metara u dubinu. Prije mjesec dana je na gradilištu navodno došlo do puknuća neke cijevi, a investitori su stanarima rekli kako su osigurali gradilište da ne bi došlo do urušavanja.

I.M.
Foto: Blic Online

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara