I Čermak ostao bez odvjetnika: Prodanović i Sloković u sukobu interesa

RASPRAVNO vijeće Haškog suda odlučilo je da su odvjetnici generala Čermaka Čedo Prodanović i Jadranka Sloković u sukobu interesa zbog toga što zastupaju i generala Rahima Ademija koji bi trebao svjedočiti u predmetu Gotovine, Čermaka i Markača.

Kako doznaje HTV Vijeće ističe da Prodanović i Sloković Čermaka ne mogu braniti u zajedničkom procesu koji se u Haagu vodi protiv generala Gotovine, Čermaka i Markača.

"Mi sad imamo mogućnost tražiti dozvolu da uložimo žalbu, ako nam to bude odobreno, podnijet ćemo žalbu i čini nam se da imamo dobre argumente" - rekao je za Index netom nakon što je doznao za odluku suda Čedo Prodanović.

Prodanović je pojasnio kako je Žalbeno vijeće u predmetu spajanja postupaka reklo da se potencijalni sukob interesa može nadvladati ako klijenti daju svoj pristanak da ih zastupaju isti odvjetnici, što su Čermak i Ademi učinili.

"Imat ćemo suprotstavljene dvije odluke. A doznali smo i kako je jedan sudac o ovoj donesenoj odluci imao drugačije mišljenje" - zaključio je Prodanović dodavši kako se nadaju da će moći ipak braniti obojicu.

A.H.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara