I četvrti optuženi za napad u Biljanima Donjim na slobodi

I ČETVRTOG iz skupine optuženih za kamenovanje kuća srpskih povratnika u Biljanima Donjim, Ivana Dusparu iz Smilčića, benkovački Općinski sud pustio je danas iz pritvora.

Duspara je optužen da je zajedno s trojicom mještana Škabrnje, rano ujutro 25. srpnja, sudjelovao u kamenovanju četiri kuće u vlasništvu srpskih povratnika. Njega se tereti da je kombijem odvezao napadače iz Škabrnje u Biljane Donje.

Trojica Škabrnjana jučer su puštena iz pritvora, a Duspara je zadržan jer se na prvom ročištu nije pojavio njegov branitelj. Sud ujedno protiv njega izdvojio postupak koji je već danas počeo.

Nakon što je Duspara iznio obranu u nazočnosti svog branitelja, zadarskog odvjetnika Marka Marinovića, sud je donio odluku o ukidanju pritvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom iskazu Duspara je rekao da je samo odvezao trojicu Škabrnjana, ali da nije sudjelovao u kamenovanju kuća. Kazao je da su planirali otići na piće u susjedni Smilčić, no da su zbog obavljanja nužde stali u Biljanima Donjim. Tvrdi da je on ostao u kombiju te da ne zna što su ostala trojica radila dok ih je on čekao.

Suđenje trojici Škabrnjana, Zoranu Bilaveru, Ljubi Bašiću i Denisu Žiliću nastavlja se 24. kolovoza, kada bi trebali biti saslušani vlasnici napadnutih obiteljskih kuća.

Oni se, po odluci suda, ne smiju približiti Biljanima Donjim bliže od 500 metara, a vlasnicima napadnutih kuća bliže od 100 metara.

Tužiteljstvo optužene tereti za kazneno djelo rasne i vjerske diskriminacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara