I dalje gore Učka i Hvar

POŽAR na Učkoj još nije ugašen, ali se situacija pomalo smiruje i do jutra se očekuje lokalizacija požara, izvijestio je kasno večeras Državni centar za obavješćivanje.

Požar koji je izbio danas poslije 14 sati kod Loborike, općina Marčana, također u Istarskoj županiji, lokaliziran je oko 16,30 sati. Izgorjelo je oko 15 hektara makije, šikare i trave.

Požar koji je izbio danas oko 14 sati 20 kilometara sjeverno od Zadra, između mjesta Radovina i Matakova briga, stavljen je pod nadzor oko 19 sati. Izgorjelo je oko 10 hektara hrastove šume. U gašenju požara sudjelovale su jače snage PVJ Zadar, okolnih DVD-a, te mještani i jedan kanader.

Požar koji je oko 15,30 sati izbio sjeveroistočno od Vranskog jezera, stavljen je pod nadzor oko 18 sati. Izgorjelo je oko 12 hektara crnike smreke i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovali pripadnici PVJ Biograd te nakratko i jedan kanader.

Na otoku Hvaru, na požarištima sedam kilometara zapadno od mjesta Sućuraj, predio Ublina i Gdinj - Bogomolje, došlo je do pojave otvorene vatre. Tijekom dana to požarište je sanirano, a noćas je organizirano dežurstvo.

Požar sjeverozapadno od mjesta Brusje, između uvala Stiniva i Lozna do mjesta Velo Grablje, također na otoku Hvaru, koji je od jučer dobio velike razmjere i dalje je aktivan. U gašenju sudjeluju svi otočni DVD-i i DVD-i s kopna, gasitelji MUP-a i HV-a, dva kanadera i dva Air Tractora. U mjestu Selca izgorjela je jedna stara kamena kuća, krov od jedne vikendice, te jedno staro spremište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Državna cesta D116 na otoku Hvaru, koja je bila zatvorena za promet od 19,55 sati, otvorena je za promet naizmjeničnim propuštanjem od 22 sata. Županijska cesta Hvar-Stari Grad, koja je bila zatvorena za promet od 11,35 sati, tijekom popodneva otvorena je za promet.

Požar koji je izbio oko 11,30 sati na otoku Braču, kod mjesta Ložišća, lokaliziran je oko 16,30 sati. Opožareno je oko 1000 puta 150 metara četvornih borova i makije.

Požar koji je izbio danas oko 9,45 sati na području Zagvozda u zaseoku Biokovsko selo, ugašen je oko 16 sati. Izgorjelo je oko 2000 puta 3000 metara trave, jasena i graba.

POžar koji je u utorak, 12. kolovoza, izbio na deponiju smeća u Studencima, na imotskom području, danas je u velikom dijelu pogašen.

Oko 15,25 izbio je požar trave, niskog raslinja i borovine i maslina kod mjesta Zaton kraj Šibenika. Zbog požara je bila zatvorena cesta Šibenski most-Zaton od 16 do 21,40 sati. Izgorjelo je oko 35 hektara šume i niskog raslinja. Požar je lokaliziran oko 20 sati.

Poslije 15 sati izbio je požar kod Plavna, kraj Knina. Požarom je zahvaćena površina 600 puta 300 metara trave, niskog raslinja i borova. Požar je lokaliziran oko 22 sata.

Na području Šibensko-kinnske županije tijekom popodneva izbilo je još nekoliko manjih požara koji su ugašeni, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara