I danas promjenjivo uz moguće grmljavinske pljuskove, kiša i vjetar otežavaju promet

I danas promjenjivo uz moguće grmljavinske pljuskove, kiša i vjetar otežavaju promet

Foto: FaH, 123rf

U HRVATSKOJ će danas prevladavati djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka ponegdje će biti malo kiše ili lokalnih pljuskova s grmljavinom. Oborina će na sjevernom Jadranu i u gorju biti češća u prvom dijelu dana, a u istočnim krajevima oko sredine dana i poslijepodne. Na istoku zemlje mogući su izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Vjetar slab do umjeren, na udare i jak jugozapadni i zapadni, na Jadranu većinom jugozapadnjak i jugo, samo na srednjem Jadranu mjestimice sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 31 Celzijev stupanj, prognozira  Državni hidrometeorološki zavod. 

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Lici. Magla smanjuje vidljivost na dionici autoceste A6 od čvora Oštrovica do tunela Tuhobić.

Zbog jakog vjetra vozi se uz ograničenje brzine na autocesti A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok te čvorova Šestanovac i Vrgorac, a na autocesti A6 na vijaduktu Hreljin, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog požara zatvorena je županijska cesta ŽC6075 Skradin-Dubravice kod Šibenika.

Državna cesta DC201 GP Požane-Buzet otvorena je za sav promet.

Od jutros od u 7 sati do 27. lipnja do 7 sati privremeno će biti moguć promet dionicom autoceste A7, između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka. Vozit će se usporeno, kroz zonu gradilišta, a u smjeru Rijeke između čvorova Križišće i Šmrika autocesta ostaje zatvorena.

Od ovog vikenda počinje se primjenjivati Naredba o ograničenju prometa na cestama kojom se subotom i nedjeljom zabranjuje promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, od 18. lipnja do 11. rujna o.g. Ljetne zabrane primjenjuju se na važnijim turističkim državnim cestama subotom od 4 do 14 sati, a nedjeljom od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1. Popis cesta na koje se zabrana odnosi nalazi se na adresi: http://www.hak.hr/info/prometni-kalendari.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja

U prekidu su zbog vjetra trajektna linija: Sumartin-Makarska te katamaranske linije: Ubli-V.Luka-Hvar-Split, Jelsa -Bol-Split, Korčula-Prigradica-Hvar-Split i Vis-Split.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara