I Radničkoj borbi ide na živce: Pernar slijedi demagoške recepte Andrije Hebranga

Foto:Tomislav Kristo/Cropix

IVAN PERNAR i aktivisti iz Radničke borbe koji su crvenom bojom zalili HDZ- ove prostorije u Zagrebu i Karlovcu, ulaze u sve žešći sukob. Nakon što se Pernar i na sinoćnjem prosvjedu okomio na nekadašnju omladinu stranke SRP, nije dugo trebalo čekati na odgovor.

"Ritualni dio istupa Ivana Pernara, prilikom svakog govora i intervjua, postalo je napadanje ljevice, uključujući i Radničku borbu. Napad slijedi dobro poznate demagoške recepte koji su i dio arsenala Andrije Hebranga. Najprije se, bez ikakvog objašnjenja i argumentacije, na Radničku borbu nalijepi etiketa ekstremizma u svrhu diskreditacije, nakon koje više nema potrebe za bilo kakvim obrazlaganjima", stoji u priopćenju Radničke borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova neformalna grupa tvrdi da vodstvo prosvjeda sve više izmiče iz Pernarovih ruku i da sve manji broj ljudi podnosi njegove govore. "Jedan od pokušaja čuvanja vlastite pozicije je plašenje prosvjednika pripovijetkama o komunističkoj opasnosti. To je uvod u izlaganje Pernarovih ekonomskih vizija o čistom neoliberalnom kapitalizmu, odnosno dodatnom porobljavanju radnika i dosljednijem provođenju politike koja se provodila u zadnjih 20 godina", odgovaraju iz Radničke borbe.

Napominju da nitko od njih nema namjeru preuzeti poziciju vođe i da Pernar od toga ne treba strahovati. "Prosvjedima i narodu nisu potrebni ni lideri, ni nova politička elita ni nove proturadničke politike", zaključuju aktivisti Radničke borbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara