I sindikati traže odgodu referenduma o EU

Foto: Arhiva

HRVATSKA udruga sindikata, Matica hrvatskih sindikata, Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Udruga radničkih sindikata Hrvatske dali su podršku inicijativi GONG-a da se odgodi referendum o ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikati u zajedničkom priopćenju ističu da podupiru razumnu odgodu referenduma u kojoj su jasno naznačeni razlozi zašto se referendum ne bi trebao održati u tako kratkom vremenskom roku.

"Ujedno želimo podsjetiti kako su sindikalne središnjice s bivšom Vladom RH dogovorile i da se tzv. 'referendum o referendumu' održi istovremeno kada i referendum građana za ulazak u EU. Kako u posljednje vrijeme taj referendum nitko ne spominje, a sindikalne središnjice i dalje očekuju da će nova Vlada RH ispoštivati odluke, sporazume i dogovore bivše vlade sa sindikatima, jer je to pitanje vjerodostojnosti vlasti u području socijalnog dijaloga i socijalnog partnerstva, procjenjujemo kako je ostalo premalo vremena za razgovor o toj temi pa je i to jedan od razloga, nama itekako važnih, za odgodu referenduma", stoji u priopćenju koje potpisuje Krešimir Sever.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara